VARVETS HISTORIA

Företaget har från starten varit ett familjeföretag och sommaren 2009 bytte varvet ägare till en ny familj med Johan Pedersén,  företagets nya VD, i spetsen. Arkitekten Johan Pedersén är uppvuxen i skärgården och har sedan flera år tillbaka designat och byggt båtar. Ägarbytet har lett till att ett omfattande utvecklingsarbete har påbörjats både med varvets olika byggnader och även med arbetssätt och rutiner.

Affärsidé
Ramsmora Varv & Marina jobbar med kunden i fokus. Målet är att bli marknadens bästa aktör gällande kvalitet och engagemang och att alltid erbjuda prisvärda lösningar -att helt enkelt ge den främsta servicen inom båtbranschen!

Företaget i siffror
- 200 båtplatser i marinan
- 250 båtar vinterförvaras
- 40 tons lyftkapacitet
- 600 kvm verkstadshall
- 1500 kvm varmhall

 

 

Johan Pedersén och Ramsmora Varv & Marina AB utsågs till Årets Företagare i Österåker 2014!
Motiveringen lyder:

"Ramsmora Varv & Marina har under Johan Pederséns ledning lyckats med konststycket att öka både sin omsättning och vinst i en bransch som de senaste åren har präglats av stora utmaningar. Företaget har ett gediget kunnande och är ett av de större och mest välrenommerade fullservicevarven i Stockholms skärgård.

Johan Pedersén är en häftig person! Han har gjort sig känd som en mycket kunnig, drivande och framförallt inspirerande företagsledare. Han är en person som verkligen bryr sig om sina medarbetare. Johan coachar sin personal att ta egna initiativ och utvecklas genom ökat ansvar.

En kreativ nyfikenhet präglar företagsklimatet. Det gäller att hitta och utvärdera nya möjliga servicetjänster som kan adderas till företagets utbud. Att bjuda in Kungliga Operan att uppträda på varvet är ett utmärkt exempel på detta nytänk och framåtanda."